2010. december 1., szerda

Foszlós kalács


A kelt pitével együtt csináltam .Nálunk egy kalács nem kalács.
Elég hamar el termelik a gyerköcök.
Ezt most fonás után kihúzható doboz formában sütöttem.

50 dkg list
2 dkg élesztő
1 tojás
1 tojássárga
3 dl tej
1 pici só
2 evő kanál cukor
5 dkg olvasztott vaj

Az élesztőt egy kis cukros tejben megkelesztjük Összekeverjük a liszttel és a vaj kivételével mindennel.Lehet kér majd még egy kis lisztet.Ez a liszttől függ.
Kidolgozzuk,hogy szép sima hólyagos legyen ekkor adjuk hozzá részletekben ,lassan az olvasztott vajat.ettől lesz szép foszlós.Újból simára dolgozzuk.
tetejét liszttel meghintjük és duplájára kelesztjük.
Ekkor formázzuk,fonjuk.Formába,vagy tepsibe tesszük.Újra kelesztjük.
Felvert tojással megkenjük,és lassú tűzön szép pirosra sütjük.

Mikor megkentem tojással megszórtam egy kis cukros dióval.

Úgy is lehet,hogy mindent bepakolunk a kenyérsütőbe.De a vajat akkor is később adjuk hozzá.

1 megjegyzés:

egycsipet írta...

Csodás, nagyon jó lett az állaga!
Jajj nekem, még nem reggeliztem... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails