2011. január 26., szerda

fahéjas csomó


Már többször csináltam ,de akkor mindig mazsola nélkül.
A fiam nincs oda érte .de most tettem bele.nem is akart enni belőle.De hát az anyai szigor:):)nagy nehezen legyűrt egyet és megjegyezte,ez ehető.
Szerintem is:)

50 dkg liszt
2,5-3 dl tej
1 tojás
2 kanál cukor
1 kávés kanál só
2 teás kanál fahéj
1 marék mazsola
2,5 dkg élesztő.
2 evőkanál olvasztott vaj

Mindent a gépbe tettem.

De ha nincs gép akkor: az élesztőt egy kis cukros meleg tejben meg futtatjuk.Egy edénybe teszük a lisztet, tojást,cukrot,fahéjat,sót.tejet Rá tesszük az élesztőt.Szépen össze dolgozzuk.
Mikor már kezd össze állni akkor teszük bele a mazsolát és az olvasztott vajat.Addig dolgozzuk mig szép hólygókat vett.Akkor a tetejét meghintjük liszttel.letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Én 20 darabra vágtam a kelt tésztát.kb 20 cm-es rudakat sodortam és kötöttem egy csomót.
Meg kentem őket felvert tojással.és megszórtam jég cukorral.
Elő melegített sütőbe tettem .KB 20-25 percet sültek.

8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Most jól elképzeltem az illatát...

Hmmmmmmmm... Egy bögre tejjel :-)

Ditta tortái írta...

Nálunk gyorsan elfogyott volna,nagyon fincsi lehet:-)

Angi Angéla írta...

Finom lehet. Nézz át hozzám légyszi.

Kiskukta írta...

Néz át kérlek hozzám!

Adryenn írta...

Nagyon guszta lett:-)

Kérlek nézz be hozzám:-)

PiciJuci írta...

Szeretném ha átjönnél hozzám , mert tartogatok egy meglepit én is számodra:)

Gesztenye receptjei írta...

Hmmm fahéjas!
Csak jó lehet:-)))
Nagyon guszta!

margit2 írta...

Andi!
Már sokadszorra állapítom meg, hogy nagyon megy Neked a kelt tészta sütése! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails