2011. február 25., péntek

Fokhagymás rozmaringos kenyér


Ebben a kenyérbe pozitiv irányban csalódtam .Nem szeretem a tésztás fűszeres dolgokat.

De ez nagyon finom a fokhagyma pont annyira érződik ki mint kell.kellemes íze van .
Mi simán meg kentük vajjal és kész .
A csajszim magában üresen ette.


30 dkg sima liszt
20 dkg rétes liszt
2.5 dl víz
3 kávés kanál só
1 csipet cukor
2 gerezd fokhagyma préselve
1 csipet rozmaring
2 dkg élesztő
1 evő kanál olaj

mindent a gépbe tettem .duplájára kelesztettem majd formáztam .ekkor meg kentem vízzel és megint kelesztettem .
majd egy kicsit be vágtam a tetejét.megint kapott egy kis vizet és elő melegítette sütőbe tettem . jénaiban csináltam .de nem tudtam le takarni./mert nem találtam a tetejét/
De igy is szép cserepes lett.
Mikor ki vesszük a sütőből le kell spricelni vizzel .Attól szoktak még jönni a cserepezők.
Ezt Limarától tudom.

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

De gyönyörűséges!!!

Régesrégen sütöttem már hasonlót, az íze és az illata... Nem csodálom, hogy üresen tépkedte a jány :-)

Ditta tortái írta...

Ezt már megcsodáltam Margitkánál a fórumon,nagyon gyönyörű!

margit2 írta...

Bizony nem győzöm én is csodálni!!! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails