2011. február 27., vasárnap

Szív torta


Anyukám szülinapjára készítettem.
Sima piskóta ,epres pudingos krémmel töltve.
Fondanttal borítva.

A krémhez 3 csomag epres pudingot 1 l tejben meg főztem .
Mikor ki hűlt ki kevertem 1 rámával és 20 dkg porcukorral.

2011. február 25., péntek

Fokhagymás rozmaringos kenyér


Ebben a kenyérbe pozitiv irányban csalódtam .Nem szeretem a tésztás fűszeres dolgokat.

De ez nagyon finom a fokhagyma pont annyira érződik ki mint kell.kellemes íze van .
Mi simán meg kentük vajjal és kész .
A csajszim magában üresen ette.


30 dkg sima liszt
20 dkg rétes liszt
2.5 dl víz
3 kávés kanál só
1 csipet cukor
2 gerezd fokhagyma préselve
1 csipet rozmaring
2 dkg élesztő
1 evő kanál olaj

mindent a gépbe tettem .duplájára kelesztettem majd formáztam .ekkor meg kentem vízzel és megint kelesztettem .
majd egy kicsit be vágtam a tetejét.megint kapott egy kis vizet és elő melegítette sütőbe tettem . jénaiban csináltam .de nem tudtam le takarni./mert nem találtam a tetejét/
De igy is szép cserepes lett.
Mikor ki vesszük a sütőből le kell spricelni vizzel .Attól szoktak még jönni a cserepezők.
Ezt Limarától tudom.

2011. február 23., szerda

Mini torta


A szomszéd nénit leptem meg vele a névnapján.Gondoltam egy kicsit tavaszi díszitést kap.
Belül.sima piskóta csokis krémmel.

2011. február 21., hétfő

Torta diploma osztóra


Nem lett valami gyönyörűség .sajna az írást még nagyon gyakorolni kell .Meg a burkolás se akart most össze jönni.
Mikor az ember nagyon akarja akkor nem úgy sikerül.
Egy nagyon kedves barátom kért meg erre a tortára.

Belül csokis tejszínes krém van .

Baráti ölelés


Nagyon jól esett ez az ölelés.Ne haragudjatok .hogy nem tudtam írni de sajna az infulenza mindenkit le terített a családban aztán nem volt itthon nettem .
Tehát szeretném meg köszöni fahéj-cafénak és Anginak köszönöm szépen nekik.
Mivel már az ölelés köbe járt a blogokon én nem küldeném tovább.Hanem mindenkit ölelnék aki engem olvass és akit én olvasok.

2011. február 6., vasárnap

Zöldborsós apró hús


Nálunk versenyben van a brassóival.Egyformán szeretjük mindkettőt .
Azt az arányt írom le amennyiből csináltam .

70 dkg lapocka
1 nagy fej vörös hagyma
40 dkg zöldborsó
só .bors.olaj ,2 gerezd fokhagyma
kb 1 kg krumpli

A hagymát apróra vágjuk és egy kis olajon megpároljuk.
A húst csíkokra vagy kockára vágjuk.Rá tesszük a hagymára és sózuk. borsozuk fokhagymát rá préseljük és kis lángon gyakran kevergetve zsirjára sütjük.
.felöntjük egy kis vizzel.Mikor már majdnem puha hozzá tesszük a zöldborsót és együtt puhára főzzük.

A krumplit kockára vágjuk és nem teljesen puhára főzzük .
Utána olajon kisütjük.

2011. február 2., szerda

Kakaós kalács


A kakaós kalács nálunk csak ebben a verzióban lehet.
A gyerekek így szeretik, most se csalódtam az eltermelő képességükben :)

60 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
0.5 dl étolaj
2 evő kanál cukor
1 kávés kanál só

Mindent a gépbe tettem .
Mikor kész volt .egy kicsit el vettem belőle és kevertem hozzá kakaóport.
Duplájára kelesztettem.
Kisodortam a fehéret megszórtam kakaós cukorral és rátettem a kakaós tésztát azt is meg szórtam .És fel tekertem .
Még egy kicsit kelesztettem .Meg kentem felvert tojással.Előmelegített sütőben szép pirosra sütőttem .
kb 40 perc.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails