2012. július 26., csütörtök

Kalács aszalt vörös áfonyával

Isteni .foszlós és még más nap is puha nem szárad ki .Pedig nem volt letakarva.
Nem volt betervezve a kalács sütés.de nem volt itthon kenyér és a család ezt szavazta meg.Mondjuk a keltes jöhet nekik bármikor.

70 dkg liszt
3.5 dl tej
5 evő kanál cukor
2 cs valnila cukor
1 kk só
2 tojás sárga
4 dkg élesztő
0.5 dl étolaj
1 cs aszalt vörös áfonya
Mindent a gépbe tettem .kivéve az olajat.
Azt akkor tettem bele mikor már szépen össze állt.Lehet ekkor  egy kicsit lágy lesz.egy kis liszttel meg lehet szórni.Hagytam duplájára kelni.
6 részre osztottam.és 3-3 össze fontam .lett két kalács.Bele a tepsibe.megkentem felvert tojással és mehet az előmelegített sütőbe.kb 30.35 perc volt nekem .gáz sütöm van és majdnem teljes lángon sütöttem.



2 megjegyzés:

tücsi írta...

Gyönyörű a kalácsod!:) Nagyon elfogadnék belőle egy szeletkét:))

margit2 írta...

Hú de szép! Látni rajta, hogy milyen foszlós! :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails