2012. szeptember 5., szerda

Szalonnás hagymás kenyér





Nagyon könnyű a belseje .A héja vékony.igaz nem ropogós .A gyerekek nagyon szeretik.
Pedig tudnak válogatni.
 Épp most készül a szalonna nélküli változat .

6 evőkanál joghurt
10 evőkanál viz
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
1 csapott evőkanál cukor
1 kávés kanál só
1 evőkanál olaj+ még 2
1 kisebb fej vörös hagyma
5 dkg körüli szalonna

A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.A 2 kanál olajon megdinszteljük.

A kenyérhez valókat bele tettem a kenyér sütőbe.Mikor szépen dolgozta össze .akkor apránként tettem bele a hagymát és a szalonnát.
Hagytam 15-20 percet állni.Majd át gyúrtam .formáztam.jénaiba tettem.megkentem vízzel .rá a jénai tetejét és hagytam duplájára kelni.A sütés előtt is lekentem vízzel.
előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
 

1 megjegyzés:

Kati írta...

Ez igen, fincsi lehet nagyon:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails