2012. november 23., péntek

Csőben sült sajtos palacsinta

Ez az étel is csak akkor lehet ha van édes palacsinta is.A fiam nem szereti a gombát.
ilyenkor mindig csinálok több darabot.
Ezt az adagot ketten  a csajszimmal befaltuk.

Kikeverünk egy adag palacsinta tésztát.

3 dl tej
2 tojás
15 dkg liszt

szódavíz

össze keverni.A szódából annyit .hogy krémes állagú legyen a tészta és persze csomó mentes.
A raguhoz:
50 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
25 dkg tejföl
kb 8 dkg reszelt sajt

a gombát szeletekre .a szalonnát és a hagymát kockákra várjuk.Nagy serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnát.bele tesszük a hagymát és üvegesre pároljuk.Hozzáadjuk a gombát egy kicsit együtt pároljuk majd bele keverjük a tejfölt és a sajtot.sózzuk.borsozzuk.egy kis reszelt szerecsen diót is teszünk bele.
A sóval óvatosan mert könnyen elsózhatjuk a szalonna miatt.

Kisütjük a palacsintákat.8 db kell.

Megtöltjük  raguval.de a raguból hagyunk ki egy kicsit.
tűzálló tálba tesszük a palacsintákat.A kihagyott ragut rá öntjük.Megszórjuk 10 dkg reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 10- 15 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails