2015. október 14., szerda

Diós kosárka


Anyukám sütis könyvében találtam .Régebben sokat sütötte .azt hiszem nálam is többször lesz.kiadós és finom is.
Lakodalmakba szokták még sütni.

40 dkg liszt
25 dkg ráma
4 ek porcukor
1/2 citrom leve
1/2 sütöpor
4 tojássárga

A hozzávalókat össze keverjük. .kb olyan diónyi gombócokat formálunk.olyan 38 formára lesz elég.
A formákat jól vajazzuk ki.hogy szépen ki jöjjön belőle
Tésztát szépen bele nyomkodjuk.hogy ki töltse.megkenjük lekvárral.Lehet még bele tenni meggyet is.
Majd a habot .

4 tojásfehérje.25 dkg cukor.25 dkg darált dió.

A fehérjét habbá verjük.óvatosan hozzá keverjük a diót és a cukrot.
Rá kanalazzuk a tésztára
Előmelegíttet sütőbe .addig sütjük még a hab szint kap.időt nem tudok.de kb olyan 15 perc





3 megjegyzés:

Rosita Vargas írta...

una verdadera delicia,abrazos

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
egy pici írta...

Gracias Rosita

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails