2016. november 29., kedd

Zserbó

Sokáig mumus volt nekem .Vagy nem sült meg vagy kiszáradt.hát most se tökéletes.
A múltkori a felső lapot akarta elhagyni .
Horváth Ilona receptjét használom.Anyukám is az ő könyvéből sütött.

35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg vaj vagy 15 dkg zsir
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipet sütőpor
töltelék:

12 dkg darált dió
12 dkg cukor
12dkg lekvár

tetejére:

3  kanál kakaópor
3 kanál cukor
3 kanál viz
5 dkg vaj

Az élesztőt a tejben a egy kis cukorral felfuttatjuk.,Össze dolgozzuk a hozzávalókat.
3 részre osztjuk.25+35 ös méretűre sodorjuk.
az elsőt tepsibe tesszük .Megkenjük a lekvár felével megszórjuk a cukros dióval.szintén  a felével.rá a másik lap.szintén lekvár és dió.
a nem kell tepsi nagyságra nyujtani.mert kelni fog.
Egy órát pihentetjük.megszurkáljuk .villával vagy késsel.
Betesszük sülni.mikor szép piros akkor kész.
Nem teljes lángon .én közepesen sütöm .

A kakaót cukrot vizet be teszük egy edénybe.össze melegítjük.bele keverjük a vajat.és elsimítjuk a tetején ..Mikor megdermedt .lehet szelni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails