2011. január 5., szerda

Lekváros bukta


Ma nem volt tervben .de kevés lett az ebéd pedig 1 kg lisztből csináltam lángost ,mégis kevés lett.
Nem nagyon tudom kiszámolni ,hogy mikor mennyi kell.
Egyszer sokat esznek ,egyszer meg szinte semmit.Ez attól is függ ami van menyire a fogukra való.
Hát a mai az volt.
A buktából se sok van ,hát most igy jártak hétvégéig nincs sütés.

Bukta:

50dkg liszt
3 dl tej
2 evő kanál olaj.de olvasztott vaj is jó
1 evő kanál cukor
1 kávés kanál só
2 tojássárga
1 tojás
2,5 dkg élesztő

Az élesztőt egy kis tejben cukorral fel futtatjuk.Mikor kész össze keverjük a többi hozzá valóval..
Szép hólyagosra verjük a tésztát.Akkor jó mikor szépen elválik az edénytől és hólyagokat vett.
De a kenyér sütőbe is be lehet pakolni mindent.
Duplájára kelesztjük.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.négyzeteket vágunk.és mindegyikre teszünk lekvárt.Összetekerjük és az össze illesztés legyen alul.
Tepsiben szépen egymás mellé tesszük.Meg kenjük felvert tojással.
Kicsit még kelesztettem.
Elő melegített sütőben én teljes lángon sütöttem /gáz/
30-35 perc.

1 megjegyzés:

egycsipet írta...

Szépek lettek! Nálam is volt nemrég bukta, nem nagyon tudunk betelni vele. :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails