2012. február 23., csütörtök

Pulyka mell.vörös boros áfonya szósszal


Először csak sima vörös boros szószt akartam csinálni.de aztán találtam, még itthon áfonya öntettem.Még régebben vettem és meg feledkeztem róla.Jó ötlet volt.

pulyka mell.
3 evő kanál méz.
4 dl vörös bor
3 evő kanál áfonya öntett vagy lekvár.
pár boróka bogyó
vaj
krumpli
étolaj

A húst szeletekre vágom.picit klopfollóm.majd a vajon ki sütöm.

A szószhoz a bort.összekeverem a mézzel az áfonyával és a boroka bogyóval.fel teszem forrni.Nem kell bele semmi sűrítő.Szépen be fog sűrűsödni.Nem lesz olyan nagyon szósz állagú.

Krumplit héjában megfőzöm.Mikor kicsit hűlt.meg pucolom.majd hasábokra vágom.és olajon ki sütőm.Sült krumpli fűszeres sóval szóróm meg.

Nagyon finom.......

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Ezt a finomságot ma elfogadtam volna ebédre. Inycsiklandozó:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails