2012. szeptember 5., szerda
Szalonnás hagymás kenyér
Nagyon könnyű a belseje .A héja vékony.igaz nem ropogós .A gyerekek nagyon szeretik.
Pedig tudnak válogatni.
Épp most készül a szalonna nélküli változat .
6 evőkanál joghurt
10 evőkanál viz
45 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás
1 csapott evőkanál cukor
1 kávés kanál só
1 evőkanál olaj+ még 2
1 kisebb fej vörös hagyma
5 dkg körüli szalonna
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk.A 2 kanál olajon megdinszteljük.
A kenyérhez valókat bele tettem a kenyér sütőbe.Mikor szépen dolgozta össze .akkor apránként tettem bele a hagymát és a szalonnát.
Hagytam 15-20 percet állni.Majd át gyúrtam .formáztam.jénaiba tettem.megkentem vízzel .rá a jénai tetejét és hagytam duplájára kelni.A sütés előtt is lekentem vízzel.
előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez igen, fincsi lehet nagyon:)
Megjegyzés küldése