2012. november 30., péntek

Gyúrt rétes

Hívják rántásos rétesnek is.Anyukám receptjei közt találtam .Nem kell nyújtani. húzni .én legalább is csak sodortam .De nagyon finom.
Ezt a fajtát az is meg tudja csinálni .akinek a másik mumus.Ez biztos sikerül.:)))
1 tejföl
30 dkg liszt
1 tojás
csipet só

össze gyúrjuk.
10 dkg zsirt felolvasztunk és 10 dkg lisztet bele keverünk.
A tésztát ki sodorjuk és megkenjük a rántással.Feltekerjük .
Piheni hagyjuk kb fél órát.
Majd 6 részre osztjuk.

A részeket egyenként ki sodorjuk amilyen vékonyra csak tudjuk.tetszőleges töltelékkel töltjük.
Én túróval és almával.nálunk ez  a kettő a nyerő.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük.


3 megjegyzés:

Marika írta...

Érdekesen hangzik! :) Mivel nagyon félek a másikhoz hozzáfogni, ezt tuti kipróbálom!! Köszi a receptet!

marisz57 írta...

Én ezt "béna rétes" néven ismerem, és szoktam is sütni. Ezt tényleg könnyebb elkészíteni, mint a másikat, és jó!

tücsi írta...

Jaj de jó, hogy lapozgatok, így rátaláltam a "béna" rétesre, ahogy Marisz mondja. A mummusnak még soha nem mertem neki állni, nem vagyok én anyám....... akinek gyerekjáték volt. De van kelt rétes receptem, azt is csak 2x készítettem el. Köszi a receptet, mert ezzel még sehol nem találkoztam.:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails