előtte való nap mikor sütnék csinálok kovászt.de ha elfelejtem akkor a dagasztás előtt pár órával.
20 dkg liszt
2 dl víz
.0.5 dkg élesztő
össze keverni és kész.letekarni és pár órát vagy egy éjszakát állni hagyni
70 dkg liszt
2 dl író vagy joghurt vagy víz
1 dl víz
3 kávés kanál só
1 evőkanál ecet
1.2 dkg élesztő
Én a kenyér sütőben szoktam dagasztani.lehet kér még vízet.ez a lisztektől változik.
Hagyom kelni.de olyan 20 perc után jól át gyúrom.Majd hagyom még kelni.
Mikor megkelt formázom erről Limaránál lehet látni.
duplájára kelesztem .be vágom a tetejét.a sütőt előmelegítem.Én jénaiban szoktam sütni.a tetejét belül és a kenyeret lespriccelem vizzel.
és szép pirosra sütőm.Mikor kiveszem rácsra teszem egy kis víz spricc és hallgatom ahogy beszélget
4 megjegyzés:
Gyönyörűségesen szép :-)
Finom ropogós héjú, szuper jól néz ki a bélése!:) Ezt most zsíros kenyérnek megenném!!
milyen lisztet használsz?kenyér vagy sima fehér?
Kedves Ági, többnyire sima lisztet használok
Megjegyzés küldése