2011. január 8., szombat

Kolbászos kenyér


Nagyon finom magában üresen .meg kenve vajjal,zsírral.Egyszóval minden hogyan.

40 dkg sima liszt
10 dkg tk liszt
20 dkg rétes liszt
1 kis doboz kefir
2 dl víz
2 kávés kanál só
1 pici cukor
3 dkg élesztő

A kenyér sütőbe pakoltam mindent.
Mikor kész volt 20 percet pihentettem .Utána kisodortam meg szórtam szeletelt kolbásszal és a közepébe 1 szálat tettem .Majd formáztam .
Hát a kolbász rúd az aljára került.és nem a közepén maradt.
Beletettem egy sütő papírral bélelt jénaiba.meg kentem vízzel,rátettem a tetejét és duplájára kelesztettem .
egy kicsit bevágtam a tetejét.megkentem vízzel rátettem .és előmelegített sütőbe tettem.
Szép pirosra sütjük.

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ez több, mint nyálcsurgató :-) Gyönyörű lett! Jaj, még egy 1-2 szál újhagyma mellé, és irány a mennyország!

Mónika írta...

De klassz!

egy pici írta...

Viki a hagyma eszembe se jutott:(
De igy is elfogyott:)

Mónika.köszönöm szépen !

margit2 írta...

Én is ennék egy szeletkét belőle szívesen, ha elérhetném! Nekem van itthon most finom téli vitaminsaláta... hú de jó lett volna mellé....

Ami írta...

Ó, ez annyira guszta! Felfalnám mind :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails