2011. február 6., vasárnap

Zöldborsós apró hús


Nálunk versenyben van a brassóival.Egyformán szeretjük mindkettőt .
Azt az arányt írom le amennyiből csináltam .

70 dkg lapocka
1 nagy fej vörös hagyma
40 dkg zöldborsó
só .bors.olaj ,2 gerezd fokhagyma
kb 1 kg krumpli

A hagymát apróra vágjuk és egy kis olajon megpároljuk.
A húst csíkokra vagy kockára vágjuk.Rá tesszük a hagymára és sózuk. borsozuk fokhagymát rá préseljük és kis lángon gyakran kevergetve zsirjára sütjük.
.felöntjük egy kis vizzel.Mikor már majdnem puha hozzá tesszük a zöldborsót és együtt puhára főzzük.

A krumplit kockára vágjuk és nem teljesen puhára főzzük .
Utána olajon kisütjük.

6 megjegyzés:

Mónika írta...

Nagyon szeretném én is.

Liza írta...

Nagyon fincsi lehet, mi is nagyon szeretjük a borsós húsokat!:)

margit2 írta...

Na ebből biztos többet ennék, mint szabadna! :-)

Angi Angéla írta...

Zöldborsó nélkül ismerős ,de bíztos így is ki fogom próbálni. Finom lehet. Kérlek nézz át hozzám , van egy meglepetésem.

Judit írta...

Nézz át hozzám légyszíves, van ott számodra valami:)

Névtelen írta...

Elkészitette a pàrom is:-)Nagyon fini lett:-D:-D:-D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails