2010. május 26., szerda

sólet


A kislányom kérése volt,hogy az legyen ebédre.Mondjuk én is pártoltam ,mert nincs vele sok munka.Mindent bele egy cserép edénybe ,be a sütőbe és 3-3.5 -órára el lehet felejteni.
Ahogy csináltam:
50 dkg száraz bab(előtte való nap be áztatni)
10dkg gersli(szintén áztatni)
1 vöröshagyma
pirospaprika
2ek kacsa zsír
füstölt oldalas,de lehet bármilyen füstölt hús
4 db tojás
a hagymát zsíron meg párolni,bele a paprikát.A babot az edénybe tenni,rá az, oldalast,kis mélyedést csinálunk a tojásoknak azt is bele (a tojások nyersek).fel öntjük vízzel,rá öntjük a hagymát,sózzuk.Az edény tetejét rá tesszük és mehet a sütőbe.Ha nem mázas az edény akkor 1-órát be kell áztatni.

7 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Mi is szeretjük nagyon, az edényed gyönyörű!

egy pici írta...

Köszönöm ,nagyon szeretem használni

Garffyka írta...

Az edényed nagyon szép!
Azt hiszem én még sosem ettem sóletet ... Egyszer nekidurálom magam.

Garffyka írta...

Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

egy pici írta...

Próbáld ki,nagyon finom!

egy pici írta...

Én is köszönöm!

Maimoni írta...

Ó, a sólet nálunk is nagy kedvenc! Én mindig kuktában készítem, és a gerslit még sosem áztattam be, de így is puhára főtt. Klasszikusan nálunk téli kaja, de most, hogy írtál róla, megjött a kedvem hozzá...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails