2010. május 26., szerda
sólet
A kislányom kérése volt,hogy az legyen ebédre.Mondjuk én is pártoltam ,mert nincs vele sok munka.Mindent bele egy cserép edénybe ,be a sütőbe és 3-3.5 -órára el lehet felejteni.
Ahogy csináltam:
50 dkg száraz bab(előtte való nap be áztatni)
10dkg gersli(szintén áztatni)
1 vöröshagyma
pirospaprika
2ek kacsa zsír
füstölt oldalas,de lehet bármilyen füstölt hús
4 db tojás
a hagymát zsíron meg párolni,bele a paprikát.A babot az edénybe tenni,rá az, oldalast,kis mélyedést csinálunk a tojásoknak azt is bele (a tojások nyersek).fel öntjük vízzel,rá öntjük a hagymát,sózzuk.Az edény tetejét rá tesszük és mehet a sütőbe.Ha nem mázas az edény akkor 1-órát be kell áztatni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Mi is szeretjük nagyon, az edényed gyönyörű!
Köszönöm ,nagyon szeretem használni
Az edényed nagyon szép!
Azt hiszem én még sosem ettem sóletet ... Egyszer nekidurálom magam.
Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)
Próbáld ki,nagyon finom!
Én is köszönöm!
Ó, a sólet nálunk is nagy kedvenc! Én mindig kuktában készítem, és a gerslit még sosem áztattam be, de így is puhára főtt. Klasszikusan nálunk téli kaja, de most, hogy írtál róla, megjött a kedvem hozzá...:)
Megjegyzés küldése