2011. március 11., péntek

Alma torta


Viszonylag gyorsan meg van nem kell vele sokat pepecselni.
Ebéd után desszertnek de második fogásként és nagyon jó.És másnap szerintem még finomabb.

tészta :
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1.5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj

2 evő kanál cukor

az élesztőt egy kis tejben cukorral fel futtatjuk.Össze keverjük a liszttel ,cukorral sóval és a többi tejjel.
Egy kicsit kelesztjük.
Egy 26-os torta formát kikenünk vajjal és a tésztát bele nyomkodjuk de úgy.hogy legyen neki pereme is.

4 nagyobb almát szeletekre vágunk.meg locsoljuk citromlével.Cukrozzuk fahéjazzuk
2 tojás
1 dl tejföl
3 evő kanál méz
össze keverjük.

Az almát a tésztára tesszük rá öntjük a tojásos keveréket
elő melegített sütőben közepes lángon kb 50 percig sütjük vagy tű próbáig.

2 megjegyzés:

margit2 írta...

Ez az almatorta is nagyon finom lehet. Ahogy olvastam a receptedet, tényleg nem macerás! Érdemes lesz majd ezt is kipróbálni! :-)

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehet,jó kis könnyű :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails