Viszonylag gyorsan meg van nem kell vele sokat pepecselni.
Ebéd után desszertnek de második fogásként és nagyon jó.És másnap szerintem még finomabb.
tészta :
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1.5 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
só
2 evő kanál cukor
az élesztőt egy kis tejben cukorral fel futtatjuk.Össze keverjük a liszttel ,cukorral sóval és a többi tejjel.
Egy kicsit kelesztjük.
Egy 26-os torta formát kikenünk vajjal és a tésztát bele nyomkodjuk de úgy.hogy legyen neki pereme is.
4 nagyobb almát szeletekre vágunk.meg locsoljuk citromlével.Cukrozzuk fahéjazzuk
2 tojás
1 dl tejföl
3 evő kanál méz
össze keverjük.
Az almát a tésztára tesszük rá öntjük a tojásos keveréket
elő melegített sütőben közepes lángon kb 50 percig sütjük vagy tű próbáig.
2 megjegyzés:
Ez az almatorta is nagyon finom lehet. Ahogy olvastam a receptedet, tényleg nem macerás! Érdemes lesz majd ezt is kipróbálni! :-)
Nagyon fincsi lehet,jó kis könnyű :-)
Megjegyzés küldése